Vorige jaar rond deze tijd kwam de Nokia 3310 opnieuw op de markt, een tof toestel met een uitstekende standby tijd van één maand. Toch waren wij ietwat teleurgesteld, naast het kleurenscherm en het nieuwe jasje was er eigenlijk weinig veranderd in vergelijking met zijn voorganger.

Deze teleurstelling is klaarblijkelijk door velen gedeeld en daarom heeft HMD Global een 4G-versie van de vernieuwde Nokia 3310 uitgebracht. Vooralsnog is het toestel alleen in China verkrijgbaar maar aangezien er zoveel publiciteit voor is lijkt het uitgesloten dat ze omzet mis zullen willen lopen en er dus ook een Europese variant van uit laten komen. De re-release komt met alles wat je van een moderne smartphone verwacht: 4G, een camera, Android-apps, een (micro)SD-kaart-ingang, een USB-ingang en oortjes.

Nokia 3310 met Facebook, WhatsApp, Instagram & Snapchat

In de database van Tenaa is namelijk te zien dat de Nokia 3310 draait op het YunOS besturingssysteem, dit is een besturingssysteem dat is gebaseerd op Android en derhalve ook enkele Android apps kan draaien. Dit zou het bijvoorbeeld mogelijk kunnen maken om op de Nokia 3310 Facebook, WhatsApp, Instagram en Snapchat te kunnen gebruiken.

Zoals gezegd is de Nokia 3310 4G vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd maar ons vermoeden is dat HMD Global het toestel tijdens het Mobile World Congress (26 februari t/m 1 maart) in Barcelona wereldwijd aankondigt. Uiteraard houden we jullie op de hoogte!