Nederlanders zijn viespeuken! 31 procent althans, want zij maken dus gewoon nooit hun mobiel schoon. En dat mag best als bijzonder beschouwd worden, vinden wij.

31% maakt mobiel zelden schoon

Dat is het resultaat uit een onderzoek dat Essity heeft uitgevoerd waarbij 1.132 Nederlanders en 1.060 Belgen (18 jaar en ouder) ondervraagd werden.

Dat smartphones niet de meest hygiënische dingen zijn zal je niet verbazen, wellicht dus wel dat 31 procent van de Nederlanders het zelden schoonmaakt. We hebben het dan over één keer per half jaar, of nog minder. Nog erger: 11 procent heeft de telefoon zelfs nog nóóit een fijn poetsbeurtje gegeven. Van de mensen die het wél schoonmaken gebruikt slechts 6 procent een desinfecterend middel.

Lekker Facebooken op het toilet

De meerderheid van de Nederlanders (67 procent) komt er pas op om de telefoon schoon te maken als hij zichtbaar vies is. Wat er dan wordt schoongemaakt? In veel gevallen (61 procent) alleen het scherm… nope, niet écht hygiënisch als je bedenkt dat de smartphone voor veel mensen een vaste metgezel is bij toiletbezoek. (yep, guilty!)

De guys van Essity gingen ook nog even de straat op met de vraag: maak jij je smartphone schoon?