Dat Gin populair is zal niemand ontgaan zijn, zeker als het hebben over de combi met Tonic. Wat waarschijnlijk wel nieuw voor je is, is dat het je volgens onderzoek zou helpen bij het afvallen.

Afvallen met Gin, hoe dan?!

Een kleine uitleg zijn we je natuurlijk wel verplicht, dat Gin je zou helpen bij het afvallen zit namelijk zo: volgens de onderzoekers van het University of Sigulda zou het drankje de stofwisseling versnellen. Dit wat uiteraard weer resulteert in het sneller verbranden van calorieën.

Om dit te onderzoeken werden muizen gebruikt, welke werden verdeeld in twee groepen waar de ene groep water en de andere groep Gin kreeg. Verrassend genoeg steeg het metabolisme (de stofwisseling) bij de Gin-groep met maar liefst 17%.

Deze verhoging van de stofwisseling is enkel tot één uur na consumptie te waarnemen, waarna deze weer naar de normale niveau zakt. De onderzoekers moeten uiteraard nog meer onderzoek doen om het te testen bij mensen. Wellicht is een goed sporten en een goed dieet een betere optie om af te vallen, interessant is het in ieder geval wel!