De heer en mevrouw Pasveer kochten in 1979 een nieuwe Golf 1 Diesel en 38 jaar na dato mochten wij dit unieke originele exemplaar inruilen met slechts 18.690 KM! Een waar museum stuk.

38 jaar, 18.690 kilometer. Er is dus nog geen 500 kilometer per jaar afgelegd met het Golfje. Desalniettemin moet er op een gegeven moment behoorlijk wat MRB voor afgedragen zijn, lang voordat de auto de cult-status bereikte die hij nu geniet. Medio jaren ’90 was het gewoon een stokoude Golf, ongewild en ongeliefd. Behalve voor de familie Pasveer dan, die er afgaande op de foto’s prima voor gezorgd heeft.

Wat er voor de golf betaald is is niet bekend: ‘Een goed bedrag in ieder geval. Zij wisten ook best wat ze in handen hadden. Ik weet nog niet wat we er mee gaan doen. De Golf hoort eigenlijk in een museum thuis. Dit ding is te bijzonder om gewoon maar te koop te zetten’, aldus Don van Mobimall Automotive. ‘Ik heb met meneer en mevrouw Pasveer afgesproken dat ik hem, als ik hem verkoop, aan een liefhebber verkoop. Zodat we zeker weten dat er geen grote chromen velgen onder komen. En de verkoop gaat in overleg met meneer en mevrouw, waarna ze de verkoopprijs ook te horen krijgen.

Bron foto’s: Facebook