De oudste Kever ter wereld overleefde martelende testritten, oorlogspuin, permanente roestaanvallen en een felle brand. Nu staat de auto nieuwer dan nieuw te glimmen in het Prototype Museum in Hamburg.

Dit exemplaar uit 1939 is het laatst overgebleven prototype van de fameuze Kever. Ooit waren er veertien, maar deze, met chassisnummer 1-00003 is de enige die nog steeds bestaat. De auto heeft de geallieerde bombardementen in de 2e  wereldoorlog, roestaanvallen en een niets ontzeggende brand overleefd.

Restauratie

Na de vier jaar durende restauratie, welke meer dan een ton kostte, is de Kever te bewonderen in het Prototype Museum in Hamburg. De auto werd gebouwd door Porsche in Zuffenhausen, omdat de fabrieken in Wolfsburg nog in aanbouw waren.

Ferry Porsche

Het allermooiste is dat Ferdinand Porsche en zijn zoon Ferry precies deze Kever als testvoertuig gebruiken en dat dit model tijdelijk werd getest met de sterkere 32-pk motor, die een maximumsnelheid van 130 km/u mogelijk maakte. Nu rammelt in de achterkant van de auto echter weer de klassieke motor van de eerste VW-modellen, een boxermotor met 985 cc inhoud en een vermogen van 23 pk. Check de foto’s hieronder: