Een koerssprong van meer dan 50 procent van een top 3-munt op de cryptomarkt binnen twee dagen. Dat hebben we een tijdje niet gezien. Ripple brengt deze week flink wat leven in de brouwerij.

In twee dagen tijd is de derde cryptomunt in marktwaarde met 70 procent gestegen. Op weekbasis staat ripple 61 procent in de plus.

Dit is waarom de Ripple koers stijgt

De enorme stijging van de XRP koers is gestart op 18 september, 3 dagen geleden. De reden van de eerste stijging was de aankondiging van het Ripple team om het platform XRapid binnen een maand tijd te lanceren. xRapid is een realtime betalingsplatform dat is ontworpen om internationale betalingen te versnellen. Tot nu toe was het platform alleen geschikt voor business-to-business. Nu het platform commercieel wordt ingezet kan iedereen hier gebruik van maken.

Enorm goed nieuws dus. Daar kwam ook nog eens bij dat één van de grootste Amerikaanse banken genaamd PNC liet weten dat het de internationale betalingen van al haar klanten gaat verwerken via het RippleNet. Volop goed nieuws voor Ripple (XRP) dus.

Op moment van schrijven kost één Ripple je €0,47 via Litebit.