De meest rijke gedetineerden ter wereld zijn te vinden in Saoedi-Arabië. Daar doet het duurste hotel van het land, Ritz-Carlton, dienst als gevangenis. Slapen doen ze hier in een kingsize bed, eten kaviaar en bij verveling ga je een beetje zwemmen of een potje bowlen.

Ritz-Carlton gevangenis in Riyad

Zoals we hieronder kunnen zien is er aan luxe geen gebrek. In een gevangenis belanden is in Nederland gezien de luxe al niet enorm vervelend, de verdachten in het Ritz-Carlton hotel gevangenis hebben helemaal niets te klagen. Het hotel opende haar deuren in 2011 en was het eerste Ritz-Carlton in Saudi-Arabië. Er zijn 493 gastenkamers, waaronder 49 koninklijke suites met twee slaapkamers en 50 executive suites. Onder de voorzieningen vind je een spa uitsluitend voor mannen, 5800 vierkante meter aan ruimte voor evenementen en een bowlingbaan.

The Guardian meldde dat het hotel wordt gebruikt voor het huisvesten van de prominente gevangenen, omdat het als te “vernederend” wordt beschouwd om hen naar de gevangenis te sturen. Check de foto’s hieronder: