Al eerder liet Samsung weten dat ze deze maand hun revolutionaire opvouwbare telefoon zouden presenteren en afgelopen week in San Francisco was het dan eindelijk zover! Het toestel heeft drie schermen die je kunt openklappen als een boek en kunt gebruiken als een soort van tablet en wanneer je ‘m weer dichtklapt kan je hem gebruiken als smartphone..

Uiteindelijk heeft Samsung dus gekozen voor een opvouwbare smartphone die horizontaal is dicht te klappen zodat wanneer die is opengeklapt een formaat heeft van een 7,3 inch tablet. Helaas hebben ze echter alleen nog maar een prototype gepresenteerd afgelopen week dus het precieze design moeten we nog even afwachten.

De smartphone zal in principe gewoon hetzelfde werken als andere Android-telefoons, met behulp van apps, alleen wat nieuw zal zijn is dat je dankzij de drie beeldschermen dan ook drie apps tegelijkertijd open kan hebben staan. Ideaal dus als je wilt multitasken! Helaas zit er geen vingerafdruk-functie op omdat is gebleken tijdens het ontwerp van de telefoon dat dit helaas niet mogelijk was in verband met het plaatsen van de extra beeldschermen.

Hoeveel de opvouwbare smartphone van Samsung moet gaan kosten is nog niet bekend, gespeculeerd wordt dat die ergens tussen de €1500 en €1800 zal gaan kosten. Kortom, een flinke duit in de zak mocht je er eentje willen aanschaffen. Naar verwachting zullen de eerste modellen in Q1 of Q2 van 2019 uit de fabriek komen rollen…