We horen je al denken, Sexsomnia wat?! Veel van ons weten niet wat het betekend maar het komt toch vaker voor dan we denken.

Sexsomnia

Slaapwandelen kennen we allemaal wel en volgens onderzoek heeft zo’n 3% van de volwassenen hiermee te maken. Sexsomnia is hier ergens vergelijkbaar aan maar voer je seksuele handelingen uit in je slaap, bij jezelf al dan niet bij je partner. Het word dan ook wel slaapseks genoemd, en komt bij 8% onder de mensen in slaapcentra voor.

Onlangs dropte een vrouw haar verhaal op Quora waarbij ze verteld dat haar vriend naar haar toe kwam met het verhaal dat hij wakker werd terwijl hij bezig was met ‘de daad’. Niet met zijn vriendin, nee.. met de huisgenoot van zijn vriendin. Je raad het al, de reacties op haar verschil zijn behoorlijk wisselend.

De meeste gebruikers geloven niet dat dit een ongeluk was. Eén vrouw zegt: “dit is geen ongelukje. Een ongeluk is als ik melk mors bij het inschenken. Om seks te hebben, moeten er eerst bepaalde stappen worden gezet.”

Anderen zijn iets meer openminded en markeren de kwestie als plausibel. Dit is natuurlijk wel een extreem voorbeeld maar feit blijft dat door schaamte maar weinig mensen zich ervoor laten behandelen, terwijl dit wel degelijk mogelijk is.

Slaapseks

Sexsomnia of slaapseks valt onder parasomnia’s: wakend gedrag dat voor komt tijdens de slaap, zoals tandenknarsen, slaapwandelen en nachtelijke angstaanvallen.

Zo weer wat geleerd guys, en nu niet ene vriend taggen hè!