Zo’n 49% van de Nederlanders maakt gebruikt van videostreamingdiensten en onder de jongeren wordt er gemiddeld 3,4 uur per dag naar televisie gekeken. Het zal je niet verbazen dat Netflix verreweg het vaakst bekeken wordt maar krijg je hier ook het meest waar voor je geld? Om hier antwoord op te geven is er onderzoek gedaan waarbij het aanbod series, de tarieven en IMDb noteringen van streamingdiensten Netflix, Ziggo/HBO, Amazon Prime en Videoland werd vergeleken. 

Prijs-kwaliteit verhouding
Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat Netflix verreweg het grootste aanbod heeft met 876 series. Je betaalt daar dan ook gemiddeld het minste (€0,009 ) per serie. Ziggo/HBO is relatief het duurst met €0,051 per serie maar heeft daarentegen wel het beste aanbod aan series met een gemiddelde IMDB rating van 7,67 en komt dus op het gebied van kwaliteit het beste uit de bus.

Aanbod per genre
Videoland biedt vooral Nederlandstalige series aan en Amazon Prime veel content in het genre Anime. Kinderseries kijk je vooral bij Netflix terwijl Ziggo bijna geen aanbod in deze categorie heeft.