Zo, pak je biertje er maar lekker bij hoor en zeg maar dag tegen die zweterige en lamme day-after na een vette party. Vanaf nu neem je na het stappen gewoon een anti-katerpil. De pil is ontwikkeld door de Nijmeegse student Niels Pesser (21). Samen met zijn vader, die apotheker is, maakten zij de anti-katerpil Zober.

De pil heeft zo’n vier jaar nodig gehad om ontwikkeld te worden, schrijf het Nijmeegse universiteitsblad Vox. Niels zijn ervaring als student geneeskunde en Jacco’s kennis als apotheker zijn hierbij een perfecte combinatie geweest. Ze deden eerst onderzoek naar wat er allemaal al op de markt is. “Dat bleken vooral vitamine-preparaten te zijn”, vertelt Niels. “Wij ontdekten dat er uit onderzoek is gebleken dat er een stofje in groene thee zit dat erg goed werkt tegen een kater.” Alleen welke dat precies is, dát geven ze dan weer niet prijs. Maar he, maakt ons dat uit..

Anti-katerpil kopen?

De anti-katerpillen zijn online te bestellen en zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Voor een doosje van 6 pillen betaal je 5,95 en voor een doosje van 24 pillen ben je 21,95 euro kwijt. Proost!