Wie kent het niet: je hebt tegen jezelf gezegd dat je na één drankje naar huis gaat, maar voor je het weet zit je om half vier ’s nachts aan een kapsalon na een bak aan alcohol en dansjes op de bar. No worries, hulp is onderweg!

‘Moet jij niet werken morgen?’

En wel in de vorm van een app genaamd Mobile Intervention for Drinking in Young People (MIDY) welke je elk uur een vragenlijst laat invullen. Daarop geef je aan hoeveel alcohol je gedronken hebt, hoeveel je hebt uitgegeven, waar je bent en hoe je je voelt. Op basis van jouw antwoorden, ontvang je op maat gemaakte berichten met vragen die inspelen op je schuldgevoel, zoals ‘Moet je niet werken morgen?’.

Testfase

Helaas is de app nog niet downloaden: aan 300 studenten van de Victoria Universiteit de eer om de app – na een eerste testfase – uitgebreid te testen. Als de resultaten positief zijn en de studenten dus inderdaad minder drinken en eerder naar huis gaan door de berichtjes, is het de bedoeling dat de app wereldwijd wordt uitgerold. Wij laten je uiteraard weten als het zover is!