Bij het lezen van het nieuws dat The Handmaid’s Tale een dikke IMDb score heeft van 8,7 en de serie maar liefst 8 Emmy’s binnen heeft weten te hengelen, is onze aandacht gegrepen. Nu de serie nog eens vanaf vandaag in Nederland te checken is, exclusief via streamingdienst Videoland moeten we deze natuurlijk zien!

The Handmaid’s Tale

In Amerika is de non-lineaire serie The Handmaid’s Tale al een enorme hit en is het verhaal van het leven in de dystopie van Gilead, een totalitaire samenleving. Als gevolg van milieuvervuiling en overdraagbare ziektes dalen de vruchtbaarheidscijfers.

Het verhaal is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood uit 1985 en speelt zich af in de niet al te verre dystopische toekomst in Gilead, een totalitair land waar de rechten van vrouwen niet bestaan en wat voorheen bekend stond als de Verenigde Staten.

In de 21e eeuw wordt de mens met uitsterven bedreigd en daarom worden het vruchtbare vrouwen verplicht om te dienen tot voortplantingsmachines. De paar nog vruchtbare vrouwen die over zijn gebleven in Gilead dienen als Handmaids (dienstmaagden) en worden gedwongen tot seksuele slavernij om kinderen te baren voor de machtige mannen van wie de vrouwen geen nageslacht kunnen krijgen.

Check de officiële trailer hierboven en beland in een behoorlijke portie drama! De hele serie check je uiteraard via Videoland!