Goed nieuws voor de fans van The Walking Dead, er komt namelijk een negende seizoen van de populaire serie!

Eind 2018 wordt het negende seizoen van de serie verwacht, het vervolg op het achtste seizoen dat in oktober in première ging. Er staat ons wel een grote verandering te wachten: de serie zal namelijk niet meer gemaakt worden door Scott M. Gimple, maar door Angela Kang. Gimple wordt Chief Content Officer over de complete ‘Dead Universe’, waar onder meer The Walking Dead en Fear the Walking Dead onder vallen.

Het is een logische stap voor de franchise, zeker gezien The Walking Dead en Fear The Walking Dead langzaam in elkaar overlopen.

Dit is ontzettend belangrijk voor het complete The Walking Dead televisie-universum. We zijn trots om erkenning te geven aan Angela’s bijdrage aan de serie en zij kan een duidelijk pad kiezen voor het negende seizoen. Daarnaast erkennen we met trots de impact die Scott heeft op TWD-universum. Samen zijn onze dromen groter dan ooit tevoren”, aldus Charlie Collier, directeur van AMC. “Ik weet dat ik voor Angela, Scott en iedereen bij AMC spreek als ik zeg dat we onze fans en vele getalenteerde medewerkers dankbaar mogen zijn voor alles wat ze voor Dead hebben betekend.