Tijdens het debat over de afschaffing van het raadgevend referendum in de Tweede Kamer kwam Thierry Baudet eergisteravond met een motie van wantrouwen tegen minister Kajsa Ollongren. Eerder op de avond had de FVD-leider de autoritaire D66’er al de “sluipmoordenaar van de democratie” genoemd en haar duidelijk uitgelegd dat de wijze waarop ze het referendum wil afschaffen volstrekt illegaal is.

Als één minister het verdient om zo’n motie voor de voeten geworpen te krijgen dan is het uiteraard Ollongren. Deze vrouw is werkelijk een vloek voor het land. Ze is ongelooflijk neerbuigend, loopt over van de misplaatste arrogantie, heeft een hekel aan de kiezer, gebruikt haar positie om politieke tegenstanders negatief af te schilderen, lijkt zich weinig aan te trekken van de wet om het referendum af te schaffen, en gebruikt ‘nepnieuws’ als excuus om alle in haar ogen niet voordeel uitende media het zwijgen op te gaan leggen.

De rest van de oppositie stond erbij en keek ernaar.. De FVD motie van wantrouwen tegen Ollongren werd alleen gesteund door PvdD en PVV. Check het fragment hieronder:

Bron: DDS