Tegenwoordig zijn er steeds meer haarproducten voor mannen zoals wax, clay, paste, gel en sinds kort bestaan er ook Pomade’s! Van oorsprong is dit haarstylingsproduct gemaakt van dierlijke vetten met een geur van appels, vandaar ook de naam wat een verbastering van het Franse woord voor appel (Pomme). Pomade’s zijn te krijgen in twee varianten, op water- of olie-basis…

De Pomade’s op oliebasis hebben het grote voordeel dat ze niet uitdrogen en gemakkelijk te restylen zijn maar het nadeel is dat ze moeilijk uit te wassen zijn. Tijdens de laatste Pomade revolutie kwam daar verandering in, de techniek maakte het mogelijk een Pomade te produceren die we uitwasbaar is; de water-based variant. De water-based Pomade is een gel met weinig water erin en bevat een aantal weekhoudende ingrediënten die de Pomade niet laten indrogen in je haar zodat je kapsel niet hard wordt en gemakkelijk restylen te is.

Dat op het gebied van haarstyling technologie niet stilstaat blijkt ook uit één van de nieuwste fenomenen, de Unorthodox Water-based Pomade! Een Pomade op water-basis maar met een ‘olie-achtig karakter’ door toevoegingen van producten zoals Beeswax, Bentonite en Koalin die gemakkelijk uit te wassen zijn. Deze producten bevatten veelal natuurlijke ingrediënten, drogen niet uit in het haar en geven daarnaast veel volume en textuur. Ook zijn ze gemakkelijk in gebruik en eigenlijk al niet meer te vergelijken met een traditionele Pomade als een Sweet Georgia Brown of Murray’s. Het karakter van de meest bekende UWB Pomade’s komt sterk overeen met een Paste, Clay of Fiber en vaak is dit dan ook in de merknaam verwerkt; ‘Matte Paste Pomade’ ‘Matte Clay Pomade’.

UWB Pomade’s zijn in het leven geroepen door de kleine brouwerijen waar gewerkt wordt met weinig toevoegingen en veel natuurlijk ingrediënten om de producten  zo ‘clean’ mogelijk te houden en onderscheiden zich daarmee van de meeste producten die je in een Salon vindt. Salon producten bevatten namelijk over het algemeen meer chemicaliën en worden gemaakt in grote fabrieken waar de focus meer ligt om de productieprijs en de houdbaarheid van het product.

Natuurlijk lijkt de link met de traditionele Pomade steeds verder vervaagd en wordt deze term gebruikt om het product authentiek over te laten komen. Wij zijn overtuigd van de nieuwe productgroep en vinden dit een waardevolle toevoeging aan de selectie haarstyling. Een mooi assortiment UWB Pomades vind je bij The Alpha Men en is zeker de moeite waard om een keertje te proberen!

Dit is een gesponsord artikel.