Robin van Persie gaat nog een jaar door bij Feyenoord en is nog steeds beschikbaar voor het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman. Dat vertelt de 34-jarige aanvaller in een uitgebreid interview in de VI van deze week.

Robin twijfelde wekenlang hevig over zijn toekomst, maar gisteren kwam het hoge woord eruit: de aanvaller gaat nog minimaal één jaar door bij Feyenoord. ,,Op de dagen dat ik aan een afscheid dacht, vond ik dat opeens heel eng.”

Over het Nederlands elftal zegt Robin tegen de Telegraaf; “Ik ga niet bedanken, ik ga nooit bedanken. Zelfs niet over vijf jaar. Ik vind vanuit principe al dat je niet mag bedanken voor Oranje”. Toch gaat hij heel nuchter om met een mogelijke rentree. “Hoe ik dat zie is heel simpel. Stel je voor dat ik weer word uitgenodigd. Dan moeten we kijken hoe het past op dat moment voor de selectie en voor mij.”

“Dan ga ik daar met Ronald Koeman rustig over praten. Als er geen uitverkiezing meer komt, heb ik er vrede mee. Echt, daar zit ik heel relaxed in”, aldus Van Persie, die meent dat zijn lichaam minder te lijden heeft in de Eredivisie dan voorgaande jaren in Engeland en Turkije. “Is er roofbouw op mij gepleegd? Ja, in Engeland ging je door tot je van het randje viel. In Nederland speel je vier keer een topper, uit en thuis tegen Ajax en PSV. In Engeland is elke wedstrijd verschrikkelijk zwaar.”

“Daarna nóg een jaar? Dat weet ik echt nog niet”, vervolgt van Persie. “Wel heb ik met de KNVB een heel goed gesprek gehad over de trainersopleiding. Dat traject ga ik komend seizoen nog niet in, maar daarna wellicht wel. Eerst lekker voetballen.”