Vliegende auto’s en motoren leek altijd op verre toekomstmuziek maar een startup bedrijfje uit Californië maakt dromen werkelijkheid en lanceerde onlangs de eerste vliegende motorfiets! De Jetpack Aviation “Speeder” is zelfs nu al te pre-orderen voor de liefhebbers…

Voor ‘slechts’ $380.000 kan je er al eentje aanschaffen en krijg je een aantal extra bijkomstigheden zoals een speciaal pak en wordt bovendien ook het serienummer gegraveerd op de motorfiets. Voor particulieren zullen slecht 20 modellen geproduceerd worden, voor de rest zal de productie uitgevoerd worden ten behoeve van het Amerikaanse leger en de overheid.

De Jetpack Aviation Speeder zal in twee verschillende modellen op de markt komen waarbij je voor één versie zelfs een vliegbrevet nodig zult hebben. De topsnelheid ligt rond de 240 km/u en daarbij zal de Speeder voorzien zijn van onder andere een touchscreen navigatie-systeem en zelfs een ingebouwde radio. Als je op pad gaat moet je alleen niet vergeten je portemonnee mee te nemen want met een volle tank kan je ongeveer 20 minuten rondvliegen voordat je weer moet bijtanken. Niet heel milieu-vriendelijk dus maar goed, je kan niet alles hebben..

Bron: FHM