Dan denk je natuurlijk gelijk er zal vast wel meer achter zitten maar dat is dus niet zo. Voor 12 euro kan dit Franse kasteel gewoon echt voor jou zijn! 

De Britse Ruth Philips, de huidige eigenares van het kasteel, is van plan om het optrekje te verloten onder deelnemers die een lot t.w.v. €12 hebben gekocht voor deze eenmalige loterij. De waarde van het kasteel, die uitgerust is met 9 slaapkamer, een groot zwembad en 12 hectare aan omliggende grond, wordt momenteel geschat op zo’n €1.7 miljoen euro dus de winnaar mag zich op z’n zachts gezegd best gelukkig prijzen. Wat is dan in godsnaam de reden van Ruth om de peperdure woning voor een schijntje van de hand te doen? Nou, naar eigen zeggen hoopt ze hiermee investeringen bij elkaar te krijgen voor een project genaamd ‘Eco Village Development Compagny’, een bedrijf dat zich richt op het realiseren van betaalbare woningen.

Er zit namelijk wel een soort van addertje onder het gras, want naast dat de actie natuurlijk een publiciteitsstunt is is het ook nog eens behoorlijk lucratief: er zullen namelijk 500.000 loten verkocht gaan worden en als we dan even de rekenmachine erbij pakken komen we op een totaalbedrag uit van maar liefst €6 miljoen euro. Ruth zal natuurlijk daarvan haar deel pakken á €1,7 miljoen en blijft er dus een bedrag van €4.3 miljoen euro dat geïnvesteerd kan worden door het bedrijf. Zo gek is die Ruth dus nog niet! Naja, een kans van 1 op 500.000 om een miljoenenkasteel in de wacht te slepen en dat voor een investering van slechts €12. Best de moeite waard om te proberen toch? Gokje wagen, prijsje winnen…