Wie diepe zakken heeft en prachtig wil wonen in een voormalige laatmiddeleeuwse bierbrouwerij, moet dit karakteristiek pand aan de Oudegracht aan de Werf, nummertje 369H sowieso ff checken.

De tot luxe woonhuis omgebouwde bierbrouwerij De Boog staat sinds kort te koop en is momenteel een van de duurste woningen die te koop staat in Utrecht. In 2009 is het pand gerestaureerd en gemoderniseerd. Bijzonder is dat de woning, via twee parallel lopende werfkelders, onder de Oudegracht doorloopt. Het pand heeft ook nog een ruime garage.

De bierbrouwerij

Bierbrouwerij De Boog was ooit de bekendste bierbrouwerij van Utrecht. De brouwerij werd in 1584 opgericht en ontwikkelde zich in de eeuwen daarna tot de grootste stoombierbrouwerij van de stad. Utrecht kende in 1610 maar liefst 22 brouwerijen – bier was in die eeuwen de volksdrank. In de bloeiperiode rond 1800 had De Boog 25 knechten in dienst. De Boog nam meer dan de helft van de totale bierproductie in de stad voor z’n rekening. In 1897 moest de brouwerij sluiten, vanwege groeiende concurrentie van met name Beierse bieren.

Voor een slordige € 1.850.000 k.k. ben jij de nieuwe eigenaar van dit pareltje. Check de foto’s hieronder en alle info via de Funda site: