Heet je toevallig Thijs dan heb je geluk want je kan nu vrienden voor het leven maken dankzij een speciale whatsappgroep waarin 256 gasten zitten die allemaal naar de naam Thijs luisteren. Ze wonen verspreid door heel het land en de meeste kennen elkaar niet maar ze doen wel alles voor elkaar, zo helpen ze elkaar niet alleen aan banen maar worden soms boetes ook gezamenlijk betaald…

Het verhaal begon toen Thijs van Gemert, Thijs Uphoff en Thijs van der Plas elkaar op een feestje ontmoette zo’n 4 jaar geleden in Nijmegen. Die avond zat er al een bakkie in en hadden de heren in eerste instantie niet echt door dat ze allemaal dezelfde naam hadden maar de volgende ochtend toen ze elkaar spraken op Whatsapp viel het kwartje. Genoeg reden voor de heren om nog een keer af te spreken en voordat ze het wisten ontstond er een vriendschap. Toen ze vervolgens op feestjes een andere Thijs tegen kwamen vroegen ze of hij ook in de whatsappgroep wilde, gewoon omdat het grappig was.

Nu een aantal jaar later zitten er al 256 Thijsen in de whatsappgroep en is het maximum bereikt dus kan er niemand meer bij. Een behoorlijke drukke bedoeling want de whatsappjes blijven constant binnen stromen.

,,Het gaat de hele dag door”, vertelt Van Gemert. ,,Iedere dag wordt er gepraat. Ik denk eigenlijk zelfs wel ieder uur. En het gaat echt over van alles. Heel soms komt er een niet-Thijs in. Dat kan echt niet. Die wordt er gelijk uitgegooid. Die nep-Thijsen heten vaak Thomas, dus dat is nu een scheldwoord geworden. Geert Wilders is bijvoorbeeld echt een Thomas.

 

Het is ondertussen bijna een echte community geworden want zelfs als er boetes moeten worden betaald legt iedereen in. Één van de Thijsen had namelijk een boete van 100 euro gekregen en stuurde vervolgens een Tikke-verzoek van 0,99 euro en had binnen no-time het gewenste bedrag binnen. Wat een helden..

 

Check hieronder het interview met Thijs, Thijs en Thijs:

Bron: AD.nl