In Wie is de Mol? is niets wat het lijkt, zo bleek gisteravond maar weer. In de goedbekeken eerste aflevering van het achttiende seizoen kwamen de kandidaten er halverwege een spel achter dat ze zich niet – zoals gedacht – allemaal in één land bevonden. De groep was namelijk opgesplitst en waren als duo’s in Oekraïne, Kazachstan, Rusland, Armenië en Azerbeidzjan terechtgekomen. Voor je verder leest; spoiler alert!

1. De tweet van @IkbendeMol

Voordat de uitzending begon, werd een Tweet geplaatst op het account van @IkbendeMol. Als deze tweet vertaald wordt uit het Armeens, staat er ‘zien’. Als je de tweet omdraait het vertaalt naar het Vietnamees, staat er ‘Gekleurd glas’. Na de aflevering werd duidelijk dat het waarschijnlijk de eerste letters waren uit de plaatsen waar ze geweest waren: Moskou, Armenië, Kiev, Jerevan, Almaty, Azerbeidzjan, Rusland, Bakoe, Oekraïne, Kazakhstan.

2. ‘Een verhaal apart’

De titel van de eerste aflevering is ‘een verhaal apart’. Jean-Marc is striptekenaar van o.a. Fokke en Sukke, doorgaans korte ‘aparte’ strips.

3. Jan die de letter M uitbeeldt

Jan beeldt tijdens de eerste opdracht de letter M uit aan een medewerker van de koffiecorner, terwijl hij zegt naar een boog te zoeken.


(video door: @timmieschaap)

4. De hint van Emilio

Emilio wil de hint die hij van Art heeft gekregen niet geven. Hierdoor moet de andere groep zelf bellen, wat de groep weer geld kost.

5. Laat bellen

De Mol weet dat ze Art zo laat mogelijk een keer moeten bellen om veel geld uit de pot te halen. Simone en Bella bellen al vrij vroeg, wat ze maar 500 euro kost; Olcay & Ruben, Stine & Emilio (2x), Ron & Loes en Jan & Jean-Marc bellen Art voor 1.000 euro.

 

6. Ron in Tbilisi

Ron is in de intro wel terug te zien in Tbilisi, namelijk bij de Liberty Bank. Of hij is hier alleen voor de intro, of hij komt weer terug in het spel.


(foto door: BigBoots)

7. ‘behalve de Mol’

Bij de executie zegt Art altijd zijn standaardtekst, maar in de eerste aflevering slaat hij de tekst: ‘… behalve de Mol, die gaat nooit naar huis’. Zou de Mol niet deel hebben genomen aan de executie?

8. M18 – S

In de opdracht moeten de kandidaten in eerste instantie op zoek naar een dossier. Op dit dossier staat: WID M18, en drie stippen met een lijn. Drie stippen betekenen in Morse-code de letter S. Is dit de S van Simone, die ook nog eens naar de M18 wijst? Of de S van Stine?

Verdenkingen:

Jan verdenkt Loes, Olcay, Ron, Emilio en Jean-Marc
Loes verdenkt Stine
Jean-Marc verdenkt iedereen waarmee hij gesproken heeft
Ron verdenkt Loes

Bron: Wieisdemolhints.nl