Nu de zomer echt definitief voorbij is kunnen we weer uitkijken naar de winter en dat betekent maar één ding: wintersport! Ondanks dat niemand van de kou houdt doen we natuurlijk niets liever dan de sneeuw op te zoeken, op de latten te staan en vervolgens de dag goed af te sluiten met een afzakker in de lokale Apres Ski bar…

Verplicht vignet voor Oostenrijk en Zwitserland

Voordat je op wintersport gaat zijn er echter wel een aantal dingen die je moet regelen behalve je koffer in pakken en de auto vol te tanken. Ten eerste, voor landen zoals Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig en tegenwoordig kan je die gelukkig heel makkelijk via het internet bestellen, scheelt je weer een bezoekje naar de ANWB winkel. Heb je er eentje nodig? Klik dan op ‘vignet kopen‘ en je wordt automatisch doorgeschakeld naar een officiële webshop die je direct een vignet kan opsturen. Easy pease lemon squeezy..

Milieusticker in o.a. Duitsland en Frankrijk

Daarnaast heb je tegenwoordig ook een zogeheten milieusticker nodig in landen zoals Duitsland en Frankrijk om onze buren een beetje tegemoet te komen voor het feit dat half Europa in de wintermaanden door hun land heen trekt. Voor een milieusticker betaal je zo’n €12,50 en wanneer je dit niet doet riskeer je een boete van €80, kortom zeker iets wat aan te raden is want daar kan je toch weer een aantal schnapps van halen.

Boete?!

Tot slot, over een boete gesproken, vergeet niet de essentials mee te nemen zoals een gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidsvestje en natuurlijk last but not least een setje sneeuwkettingen. Want mocht je er tussenuit gepikt worden dan kan het zo nog maar eens een duur ritje worden. Een goede voorbereiding scheelt het halve werk..