De iPhone 8 is op komst, en zoals altijd brengt dat weer de nodige geruchten met zich mee. Dat de iPhone 8 de duurste versie tot nu zal worden was al bekend via The New York Times, maar nu is er dus ook een prijs aan gehangen. Volgens dezelfde bron zal de iPhone €999 gaan kosten en in Nederland zal dit – Apple kennende – neerkomen op om en nabij de €1.159.

‘$999 voor de iPhone 8’

Aan de prijs, zeker. Maar als we kijken naar de technologie die Apple in zijn nieuwste telefoon gaat gebruiken, is de prijs niet onlogisch. Ten eerste gaat de iPhone 8 gebruikmaken van zeer geavanceerde gezichtsherkennings-technologie, die volgens Ming-Chi Kuo jaren voorloopt op de concurrentie. Ze schijnt zo goed en accuraat te zijn dat ook betalen door middel van een camerascan tot de mogelijkheden behoort.

Ook het randloze scherm kost natuurlijk wat extra’s. Het scherm is altijd een van de duurste onderdelen van een iPhone. Aangezien dat van de iPhone 8 groter en extra geavanceerd is door het gebrek aan bezels, kost dat wat meer.

De afgelopen maanden is er meermaals gespeculeerd over de prijs van de iPhone 8. Een analist beweerde dat Apple toch voor een lagere prijs zou kiezen vanwege de Samsung Galaxy S8+, terwijl er later ook over maximale prijzen van $1070 gesproken werd. Wat de uiteindelijke prijs ook wordt, het is wel duidelijk dat je voor de iPhone 8 straks een flink bedrag neer mag leggen.

Bron: iCulture