Je zou zeggen dat het een hele slechte of juist goede 1 april grap is, echter blijkt het toch echt 4 mei dus dat niet het geval. Nou staat Lidl wel bekend om de bijzondere koopjes, neem als voorbeeld de cocktailijsjes waar we het gister nog over hadden. En nu zorgen ze weer voor een trending topic; de Lidl in Zwitserland gaat het bedrijf namelijk cannabis verkopen!

Lidlprijzen

The Guardian meldt dat de cannabis lokaal gekweekt zal gaan worden op duurzame wijze. Het product moet een alternatief worden voor het roken van tabak en gaat uiteraard voor een bijbehorend Lidl-prijsje over de toonbank: je koopt 1,5 gram voor 15 euro. Je vindt de pakjes cannabis naast de sigaretten.

Lekker relaxen

Compleet stoned wordt je er overigens niet van: het product bevat maar een beperkte hoeveelheid THC, en juist veel cannabidol, dat vooral een ontspannende werking zou hebben. Dat is ook waarom de keten het aan gaat bieden: ze willen klanten laten genieten van het relaxte en ontstekingsremmende effect.

Lidl maakt hierbij slim gebruik van een wet die Zwitserland in 2011 heeft aangenomen. Het is sindsdien voor volwassenen legaal om cannabis met minder dan één procent THC te kopen. Tetrahydrocannibol (THC) is het gedeelte van de plant dat zorgt voor psychische verandering.

https://twitter.com/SUKOIAMSTERDAM/status/992357009579233280?tfw_site=Metro&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fin-het-nieuws%2F2018%2F05%2Fzwitserse-lidl-gaat-cannabis-in-de-schappen-leggen

Bron: The Guardian & Metro